EXHIBITION & LOFTWARMING Combined creatures – from drawing to skulpture by Marie J. Engelsvold at YARD projectroom – Skabelonloftet

YARD projectroom is now located at our lovely Shipyard loft at Refshalevej 171 A, Copenhagen K.

Følelsesmæssige tilstande bliver til skulpturer -Marie J. Engelsvold eksperimenterer med at give tegningen krop.

Skumgummi møder træ, som møder en syet pølseform i tekstil. Materialerne er tvunget sammen ved hjælp af store noget ubehjælpsomme systing. Træpinde er sat sammen i sindrige systemer og danner mønstre. En hvid firkantet form er ved nærmere eftersyn en spinkel ramme, beklædt med tynd hvid chiffon. Nogle skulpturer hænger ned fra loftet og svæver i rummet. Andre skulpturer står på små podier, eller fylder med en højde på 3 meter godt op i synsfeltet.

Marie J. Engelsvold arbejder på denne udstilling med tegningen som udgangspunkt. Tegningerne er billeder af mentale og følelsesmæssige tilstande, som er tænkt som fiktive skulpturer. I arbejdet med at forvandle tegningernes flade karakter til mere fysiske skulpturer, udforskes størrelsesforhold, forskellige materialer og hvordan de kan sammensættes.

“Igennem skulpturerne eksperimenterer jeg med hvordan jeg kan mime en kropslighed, eller en psykisk tilstand. Psykiske tilstande er for mit eget vedkommende meget komplekse og sammensatte, og består tit af flere modsatrettede følelser. De er tit tæt forbundne med kroppen, derfor ser jeg skulpturene som en slags kropslige udtryk.”

Ved at fastholde tegningens udtryk virker det som om skulpturene nærmest er vokset direkte ud af papiret, og ud i rummet.

Marie J. Engelsvold Vennemindevej 7 2. th. 210 Kbh. Ø t: 21661380 mail: post@marie-j.dk web: www.marie-j.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *